17.05.2017Møde & Eventmagasinet

Læs om Hans Pilgaards værste møde

I Møde & Eventmagasinet nr. 3 kan du læse om et chokerende møde, som fik TV-værten til at udvandre. "Det var fantasteri," siger han.

Det var omkring år 2006, dengang Hans Pilgaard arbejdede som vært på TV2-programmet ”Go’ aften Danmark”. I studiet havde den daværende amerikanske præsident, Bill Clintons tidligere rådgiver, Anthony Robbins, været på besøg. Om aftenen skulle gæsten holde foredrag i Bella Center over for 3-4.000 mennesker. Det umiddelbare indtryk var, at manden var meget karismatisk, så det var nok værd at gå til, mente Hans Pilgaard. Men oplevelsen kom til at chokere ham.

”Det var massepsykose. Han styrede hele forsamlingen, og han tog folk op på scenen og fik dem til at græde. Stemningen var frygtelig, og jeg fik helt lyst til at heile,” siger Hans Pilgaard. ”På et tidspunkt vendte jeg mig om og gloede på folk. De fulgte ham blindt, uanset hvad. De stod og råbte og skreg. Det var fantasteri. Det virkede, som om en større magt tog over mængden. Den slags kan være skønt, når der er tale om en rockkoncert, hvor man oplever et positivt fællesskab, men her var det masseforførelse. Jeg måtte gå derfra!”

Situationen var det værst tænkelige eksempel på, hvad der kan ske, når magt eller berømmelse stiger et menneske til hovedet. Hans Pilgaard har stor respekt for det modsatte. Nemlig når folk med succes formår at holde fast i den person, de hele tiden har været. ”Jeg har engang interviewet Paul McCartney, der hilste på både kamera- og lydmand og var nede på jorden og stadig en knejt fra Liverpool. Han har formået at holde fast i sig selv. Men rigtig mange har ikke klaret at fastholde mennesket bag berømmelsen.

Kunsten er at være tro mod sig selv på ærlig vis. Det er ikke nemmere, men det er rigtigere. Jeg har selv været igennem hårde ting i livet: Mine forældres død, min skilsmisse, at forholde mig til at være adoptivbarn, og at jeg ret sent sprang ud. Der har været perioder i mit liv, hvor jeg mærkede, hvor nemt det havde været at dulme smerterne. Alkohol eller stoffer kan synes som en udvej, men for mig ville det være en flugt. Man bliver stærkere af at se ”det” i øjnene. Ikke at flygte fra det – fra én selv.

Vær opmærksom på, at Møde & Eventmagasinet nr. 3 sendes adresseløst til virksomheder og organisationer, så hold øje med det i uge 22. Du kan også læse bladet på vores hjemmeside som e-paper fra uge 22.

Som professionel mødeplanlægger kan du modtage Møde & Eventmagasinet gratis


?