20.05.2019Møde & Event News

Metro-hotel på vej

Hotellet åbner i 2020 og får 270 værelser med en beliggenhed 2 metrostop fra lufthavn.

Du suser lige forbi dem i metroen, hver gang du skal i lufthavnen, men der er ikke noget at sige til, hvis du aldrig har lagt mærke til de 4 gule murstensgavle. Hotel ved Femøren ved Femøren Station består lige nu af 4 lave erhvervsbygninger, som er både undseelige og tomme. Men i løbet af foråret går en transformation af det søvnige Amagerhjørne på kommunegrænsen til Tårnby i gang, så det i fremtiden næppe vil undgå at falde i øjnene på forbifarten.

Åbner i 2020

De udtjente længer skal ombygges og udbygges, så de kan genbruges til et kombineret hotel- og ungdomsboligkompleks, der også indeholder både supermarked, fitnesscenter, caféliv og en daginstitution. Og ved udgangen af 2020 hviler der på de 4 gavle mod metroen en ny spektakulær forbindelsesbygning i 3. sals højde og fungerer som panoramabro med udsigt til fortidsmindet Kastrup Fort, parken Femøren og Øresund.

Udsigt på søjler

Udsigtstilbygningen vil rage ud over og blive båret af slanke søjler placeret i et nyt byrum, der åbent og inviterende skal trække turister, studerende og naboer ind mellem bygningerne med gangbroen svævende over sig. udsigt fra hotel femøren. Hotellet får i alt 400 værelser. Kilde: Magasinet København.

Eksperter i bygningsrenovering

Bag projektet, et metrostop fra Scanport og to fra lufthavnen, står ejendomsudviklerne Gefion Group med en investering på over en halv milliard kroner. Stregerne er slået af AI Arkitekter, der roligt kan kalde sig københavnske eksperter i at genbruge bygninger til hotelformål. Tidligere har de blandt andet været med til at transformere Daells Varehus til Hotel Skt. Petri og det gamle konservatorium i Niels Brock Gade til Nobis Hotel, foruden stået for totalrenoveringerne af gamle kæmper som d'Angleterre og Hotel Sanders i Tordenskjoldsgade.

Se mere om Hotel Femøren


?