Advertorial

Mødes i Helsingborg – hvorfor det?

Flere og flere svenske møder. konferencer og events afholdes i Helsingborg - og det er forståeligt. Også for danske møde og konferenceplanlæggere.

Helsingborg er særdeles interessant for danske møde- og konferenceplanlæggere. Hvorfor?

Når der bare er én times transport fra København til Helsingborg, kan det være fristende at planlægge mødet eller konferencen i den charmerende kystby – og samtidig nyde godt af den forkælelse, byen tilbyder mødedeltagere. HELSINGBORG CONVENTION & EVENT BUREAU (HCEB), der er byens ’servicekontor’ for udefra kommende møder og konferencer, er nemlig behjælpelige med sparring, idé-udveksling, kontakter og meget mere, når arrangementet skal blive noget helt særligt.

PLAYAS DE HELSINGBORG

Johan Lundell, der i ti år har været chef for bureauet, har masser af ideer til spændende aktiviteter og siger: ”Vi deltager i planlægningen af både rigtig store events og kongresser, men også mødearrangementer med 50-100 deltagere kan vi gøre til noget helt særligt. Vores hvide sandstrand med palmer – a la Playas de Barcelona – er jo et fantastisk sted at nyde velkomstdrinken til sommermødets middag.

PRISEN ER OGSÅ INTERESSANT

Danske mødearrangementer, der afholdes i Sverige, nyder naturligvis også godt af den valutagevinst, det er, at den svenske krone er svag i forhold til den danske. Det betyder, at der kan spares mindst 25 pct. på arrangementet. Tilmed giver byen bidrag til at betale for de fleste af de kulturelle aktiviteter, der gøres til en del af mødearrangementet.

ALSIDIGE ARRANGEMENTER

I 2018 var Helsingborg Convention & Event Bureau involveret i et bredt udvalg af både store og små møder, kongresser og events. ’Kirurg-ugen’ med 1.400 læger, forskere m.fl. var en fem-dages videnskabelig konference, mens sportseventen ’Sveriges Mesterskab’s-ugen trak 5.888 deltagere til byen i seks dage. ”Vi hjælper og understøtter alle typer af arrangementer, og i 2018 genererede vi 50.000 overnatninger på byens hoteller”, fortæller Johan Lundell. Sidste års arrangementer var lige fra Sveriges Mesterskab i Styrkeløft for Veteraner, Sveriges Mesterkok, Wold Master i Boogie Woogie, Årsmøde for Young Entrepreneurs, Fair Trade Forum International Handel og mange flere.

KORT AFSTAND TIL KØBENHAVN

HCEB gennemførte i 2018 en analyse af danske mødeplanlæggeres opfattelse af Helsingborg som mødedestination. Analysen viste, at de gæster, der tidligere havde ’prøvet’ Helsingborg som destination for et møde, konference el.lign., var begejstrede og gerne ville gentage succesen. En del troede, at afstanden til Helsingborg var meget længere, end den er, og mange bliver glædeligt overrasket, når de hører, at transporttiden fra København og Kastrup kun er én time. En cykeltur til det smukke Sofiero, måske med frokost i parken, er også en mindeværdig pauseaktivitet – og det er den slags, der gør, at mødet huskes som en fantastisk oplevelse.”

FLERE SEVÆRDIGHEDER END NORMALT

Helsingborg er kendt for at huse mange flere seværdigheder og kulturaktiviteter end andre byer af samme størrelse. Det skyldes store donationer fra den lokale Dunkers donationsfond, der ejer gummifabrikken Trelleborg. Så kan man også gætte, hvem der betalte opførelsen af Helsingborgs moderne kunsthus – Dunkers Kulturhus.

NYT HOTEL OG KONGRESCENTER I 2020

I 2020 åbner et nyt og lækkert hotel og kongrescenter midt i Helsingborg – direkte til havet og nabo til færge og trafikterminal. Hotel Sea U bliver en del af Nordic Choice hotelkæden og får plads til 1.200 gæster i kongressalen. Hotellet rummer 250 værelser, tag-pool, barer, restauranter, spa-afdeling, fitness-afdeling - og byens flotteste udsigt.

MANGE HOTELLER, RESTAURANTER, MØDELOKALER OG KONGRESFACILITETER

Helsingborg er heldigvis ingen storby, for byen har masser af charme og hygge. Alligevel er udbuddet af hoteller stort og varieret. Her er alt fra det lille, intime boutique-hotel til store internationale kædehoteller, og i skrivende stund tilbyder byen 3.600 hotelsenge.

MANGE FLERE ER PÅ VEJ.

Udbuddet af møde– og kongresfaciliteter er mindst lige så varieret, og hvis der er behov for plads til 5.500 tilhørere, så klare Helsingborg Arena også det. Byens mange restauranter er et mekka for feinschmeckere, og elegante restauranter, hyggelige kroer og små caféer ligger meget tæt i Helsingborg.

PRØV OS AF!

”Jeg håber, at endnu flere danske mødeplanlæggere bliver interesserede i Helsingborg som næste mødedestination. Og de er meget velkommen til at kontakte mig eller mine kolleger, for vi kan faktisk være behjælpelig med alt i planlægningen – og så har vi nogle ret gode, gratis ideer til at gøre arrangementet rigtig spændende,” slutter Johan Lundell.

KONTAKT

Helsingborg Convention & Event Bureau Konsul Perssons Villa, Södergatan 1 S - 252 25 Helsingborg helsingborgceb@helsingborg.se

Se mere om Helsingborg Convention & Event Bureau


?