30.04.2018Møde & Event News

Nordeuropas største kongreshal bygges i Kbh.

Der er budgetteret et 3-cifret millionbeløb til de nye kongresfaciliteter. Kongreshallen alene får plads til 7.000 siddende gæster.

Bella Center Copenhagen planlægger at investere et 3-cifret millionbeløb i nye og større kongresfaciliteter for både at efterkomme en stigende international konkurrence og en stigende internationel efterspørgsel efter faciliteter til de allerstørste kongresser.

Kongresmarkedet er i vækst

"Efterspørgslen efter internationale kongresser er steget i de senere år, og vi er pt. i en situation, hvor København har brug for at holde kadencen og konsolidere positionen som attraktiv international kongresby yderligere. Udvidede kongresfaciliteter vil være en stor fordel for både os, og for hovedstadsregionen som helhed, og jo før vi kan komme i gang med denne udvidelse og opgradering af Københavns kongresfaciliteter, jo bedre," siger Allan L. Agerholm, CEO for BC Hospitality Group, som ejer og driver Bella Center Copenhagen.

Den nye kongreshal forudsætter blandt andet, at en ny lokalplan for området omkring Bella Center - BellaKvarter Nord - vedtages til videre forløb af Teknik og Miljøudvalget i starten af maj, Kongresområdet bliver på i alt 14.000m2, som bl.a. vil indeholde en større kongreshal med plads til 7.000 siddende gæster - det største af sin art i Nordeuropa - samt yderligere 7.000 m2 fleksible områder. Byggeriet forventes færdigt ulitimo 2020.

Venues og hotelkapacitet skal hænge sammen

"København er topgearet til de nye markedsmuligheder. Der investeres i hotelbranchen som aldrig før og frem mod 2021 vil antallet af hotelværelser alene i København stige med ca. 10.000 nye værelser svarende til en udvidelse af den nuværende kapacitet på ca. 50%. Der er derfor brug for, at vores kongresfaciliteter følger med og BC Hospitality Groups nye investering er således en rigtig god nyhed for både byen og branchen," siger adm. direktør, Katia K. Østergaard, HORESTA. Hun understreger desuden værdien af erhvervsturister og bakker op om nødvendigheden af en mere langt mere effektfuld markedsføring af København som attraktiv kongres destination og siger: "En udvidelse af Bella Center Copenhagen vil have kæmpe betydning for udviklingen af kongres destination Danmark. Den vil bl.a. gøre os i stand til at byde ind på internationale kongresser af størrelsesorden 30.000 delegerede, og da en typisk international konferencegæst opholder sig 3-4 døgn her i landet, så vil der være fantastisk god økonomi i den øgede kapacitet. Helt afgørende er dog, at private investeringer herhjemme også bakkes op af nødvendige offentlige investeringer, der kan være med til at sikre en mere effektfuld markedsføring af kongres området i udlandet." Kilde: Pressemeddelelse.

Se mere om Bella Center Copenhagen


?