16.11.2020Møde & Event News

Nu kan gæsterne vaske hår i kaffe

Sinatur går all in i genanvendelse af blandt andet kaffeaffald, der har mange fordele.

Fra kaffe til shampoo, sæber og fugtighedscremer. Sinatur Hotel & Konference har indgået et samarbejde med Danmarks første cirkulære virksomhed, Kaffe Bueno, der vil indsamle kaffeaffaldet fra hotellerne og udvinde kaffeolien til skønheds- og velvære produkter, der efterfølgende vil være til rådighed for gæsterne.

”Kaffebønner indeholder en lang række nyttige næringsstoffer, og kun 1% udnyttes, når man brygger kaffe. Derfor er kaffegrums reelt ikke affald, men en værdifuld ressource,” forklarer Claus Nielsen, der er direktør for Frederiksdal Sinatur Hotel & Konference, og som fik ideen til at samarbejde Kaffe Bueno, der er grundlagt af 3 unge colombianere, Alejandro Franco, Juan Medina og Camilo Fernandez, i 2016.

"I Sinatur har vi jo en bæredygtig strategi. Vi genanvender 73% af vores affald, og det er vores mål at blive 100% affaldsfrie inden 2030. Alle de produkter, vi bruger på hotellerne, skal altså indgå i den cirkulære økonomi, som kaffeprojektet er et fantastisk eksempel på. Vi arbejder også på at blive CO2-positive, så det er planen, at kaffegrumset skal hentes pr. el-bil eller el-cykel."

Sinatur har samarbejdet med Kaffe Bueno om at udvikle både forretningen og produkterne:

"Vi har blandt andet holdt en ’charity dinner’, så vi kunne skaffe midler til en ny produktionshal i Danmark til Kaffe Bueno. Forarbejdningen af bønnerne skal jo foregå lokalt, hvis det skal give mening. Nu bliver olien udvundet i Søborg, og Kaffe Bueno har også fundet anvendelse for resten af grumset. Det bliver til kaffemel, som vores kokke blandt andet kan bruge til at bage brød af," forklarer Claus Nielsen.

"Jeg kan fortælle den gode historie helt kort til vores gæster: Den kaffe, du drak i går, bruger du som hårshampoo i morge!."

Læs mere om Kaffe Bueno

Se Sinatur hoteller


?