10.06.2019Møde & Event News

Ny bog om grøn mad

Tivolis Gemyse har netop udgivet bogen ”Gemyse – havens grønt året rundt”. Restauranten er anbefalet af Michelin.

Bag opskrifterne står Mette Dahlgaard, der er gastronomisk chef på Gemyse. Midt i Tivoli ligger restauranten Gemyse som en lille grøn og eventyrlig oase. Her regerer kokken Mette Dahlgaard Jensen, som tryller retter frem med grøntsager som det primære omdrejningspunkt og det simple og nære i højsædet.

Bogen følger årets gang

”Gemyse – havens grønt året rundt” er Mettes grønne univers omsat til bogform. En kogebog fyldt med smukke billeder og over 70 inspirerende opskrifter. Mette beskriver selv Gemyse som stedet, hvor fornuft og følelse mødes. Hendes mission er at lade råvarerne tale deres eget sprog og at servere dem så naturligt som muligt. Med fokus på økologi, et godt øje til variation i smag og tekstur og udgangspunkt i sæsonernes vekslen. Bogen følger årets gang i flora og fauna. Selvom bogen fokuserer på det grønne, indgår fisk og kød også i opskrifterne. Dertil kommer et kapitel om det søde.

Anbefalet i Michelin Guiden

Bogen er ment som en inspiration, og der opfordres til at ”lytte” til grøntsagerne, være nysgerrig eller vælge dem, man elsker højest, og se nye muligheder. Det er med andre ord tilladt at lege med maden.Gemyse har opnået en anbefaling i Michelin Guiden, som skriver, at maden er “well-prepared, attractively presented and very tasty.” Kilde: Pressemeddelelse.

Se mere om Tivoli som mødested


?