13.09.2018Møde & Event News

Ny gastronomisk chef på Stella Maris

Den nye køkkenchef på hotellet ved sundet i Svendborg vil først og fremmest forkæle. Det være sig både med traditioner og med udfordringer.

”Jeg tror, kokkene har tabt sig selv lidt i det sikre valg i stedet for at gå efter nydelsen og det lækre. Man skal mærke omsorgen, og man skal kunne vælge, om man vil have overraskelser, udfordringer eller glædelige gensyn. Det hele skal dog laves med personlighed og et håndværk, som gør, at man kan smage, at vi mener noget med det," siger køkkenchef Anders Granhøj, som nu er tilbage ved komfuret på Hotel Stella Maris.

Med franske Michelin-stjerner i baggagen.

"Vi trænger alle sammen til at spise maden hos en kok, som har været ude og smage verden og forstår, hvordan det hele hænger sammen. Vi har lyst til noget, som både er nede på jorden og alligevel flyvende, fordi det bare smager godt. Man skal kunne føle sig set og forkælet – uanset om man sidder inden for i den hyggelige restaurant eller uden for og nyder at være midtpunkt i det overdådige sundkig,” siger hotelchef Vibeke Halse. Anders Granhøj, der har tilbragt en stor del af sin tidligere karriere i Frankrig, hvor han blandt andet var med til at vinde Michelin-stjerner

Hotel Stella Maris er 2 år i træk har udvalgt os som Danmarks bedste 4-stjernede hotel af Trivagos brugere.” siger Vibeke Halse. ”Vi er helt sikre på, at det er, fordi man som gæst kan opleve og mærke vores glæde og ydmyghed ved at få lov til at dele et så fantastisk sted. Det er derfor, der er sådan en dejlig ro her. Vi er alle sammen med til at give Stella Maris dets helt enestående personlighed, fordi vi involverer os, og det skal man også opleve i restauranten. Vi vil have, at man skal kunne mere end bare spise.

Råvarer fra egen dyrkning og kyllinger fra Frankrig

"Min erfaring siger mig bare, at jo mere man kan smage den gode hensigt og kokken, jo mere kommer man samtidig i spil om de gode anmeldelser i gastronomiske vejvisere som White Guide og lignende,” siger Vibeke Halse. Anders Granhøj glæder sig til at udforske alle de lækre råvarer, der dyrkes på hotellets søster-virksomhed på Vejrø, men lover også, at det bliver kvaliteten, der bestemmer, hvor varerne kommer fra. ”Kyllingerne er tit bare lækrest fra Frankrig,” fortæller han eksempelvis.

Blandt de kommende nye tiltag i restauranten er blandt andet et Åbent Hus i anledning af Beaujolais nouveau, hvor de helt friske vine køres direkte fra Frankrig til restauranten til en festlig smagning af den nye høst. Dette løber af stablen tredje torsdag i november.

Se mere om Hotel Stella Maris


?