12.04.2021Møde & Event News

Ny slotschef på Kronborg Slot

Christian Struckmann Irgens er tiltrådt som slotschef på Kronborg Slot.

Når Kronborg Slot i Helsingør den 21. april igen åbner for gæster efter en lang periode med coronanedlukning, er det med en ny slotschef i spidsen. Christian Struckmann Irgens er tiltrådt som chef for det berømte slot, som også tilbyder lokaler til møder, middage og events.

Christian Struckmann Irgens kommer med erfaring fra både museumsverdenen og event-verdenen og har blandt andet været vicedirektør i eventvirksomheden Mystery Makers. Han har en kandidatgrad i kommunikation og historie fra Roskilde Universitet.

”Jeg er meget stolt og glad for, at jeg nu tiltræder som slotschef på et af Danmarks fineste attraktioner. Kronborg Slot er UNESCO-verdensarv og har et kæmpestort internationalt potentiale – tænk bare, hvor mange mennesker i verden, der kender historien om Hamlet,” siger Christian Struckmann Irgens.

Gæster skal aktiveres
”Når gæsterne kommer på besøg i fremtiden, vil de blive inviteret til at tage aktiv del i slottets historieformidling, fordi det gør historien relevant for flere, når de er en del af den. Nogle er måske med til at dække op til fest, imens andre kæmper mod svenskerne. Det bliver historieformidling, der skiller sig ud,” siger Christian Struckmann Irgens.

Et nyt set-up
Nationalmuseets direktør, Rane Willerslev, ser fem til at få den nye slotschef med på holdet af engagerede historieformidlere på et af Nationalmuseets vigtige besøgssteder.

”Kronborg er en diamant, der skal slibes til, og der er ingen tvivl om, at der ligger et kæmpe potentiale i slottet. Både internationalt og nationalt. Derfor kigger vi lige nu ind i et nyt set-up sammen med de andre interessenter, som skal være med til at få Kronborg til at stå knivskarpt med imødekommende og relevant historie til alle. Jeg er meget tryg ved, at det er Christian, der skal stå i spidsen for den opgave,” siger Rane Willerslev.

Læs mere om Kronborg Slot


?