23.10.2019Møde & Event News

Nyt hotel i gammel krigsbunker

Den enorme antiluftskytsbunker på St. Pauli i Hamborg får snart en ny funktion, som de færreste havde drømt om, da beton-rædslen blev konstrueret.

Et helt vildt hotel står til at åbne dørene i Tysklands næststørste by inden længe. Turister vil, om projektet bliver realiseret, kunne overnatte i den såkaldte "Hochbunker" på St. Pauli i Hamborg. Der er tale om en betonkonstruktion fra 1942, med et grundplan på 75 gange 75 meter og en højde på 35 meter.

Åbner 2021

De 3,5 meter tykke vægge var designet til beskytte 18.000 mennesker og indeholdt en speciel, ekstra bred indgang for kvinder med barnevogne og børn. Under luftangrebene på Hamborg sommeren 1943 søgte ikke mindre end 25.000 mennesker husly i bunkeren. Helt så mange kommer dog ikke til at bo der, når NH Hotel Group åbner sin nye virksomhed i 2021.

Grøn taghave

Bygningen får i stedet 136 værelser, en bar, en café og en restaurant. Bunkeren i hjertet af byen strækker sig over fem etager i form af en pyramide, der huser hotelværelserne. En af projektets mest iøjnefaldende træk er landskabsplanerne: en spektakulær taghave. Fra hotellet vil man kunne nyde en panoramaudsigt over Hamborg. Kilde: Dagens Byggeri.

Se mere om Hochbunker i Hamborg


?