13.11.2017Møde & Event News

Nyt konference-koncept i ombygget slot

Det bliver et kontrasternes koncept med møder i de fine sale, mens mad og overnatning kan tage form af budgetløsninger.

Nu bliver det svenske "Wenngarn Slott" i byen Sigtuna nord for Stockholm bygget om til et konferenshotel. Samtidig benyttes det nærligende Hotel Anstalten til enkel og billig overnatning. Til sommer åbner slottet sine nyrenoverede sale på for MICE markedet.

"Vi satsar på et nyt koncept for møder og konferencer, hvor man holder møder i slottet og overnatter som i airbnb”, siger Olle Persson, Vicedirektør i Sisyfosgruppen som ejer slottet. "Vi står for lokalerne, og gæsterne vælger selv, hvilke leverandører, de vil have inden for eksempelvis catering."

Årsagen til, at slottet nu lægger mure til møder og konferencer er helt enkel: Ejeren har brug for penge for at få det hele til at løbe rundt.

Slottets café bliver reception

I løbet af vinteren ombygges Hotel Anstalten til 60 bosteder, som kan lejes. Samtidig indrettes slottets saloner med stole og borde fra hotellet. Og slottets café bliver lavet om til reception. I Kulturstalden er der plads til 600 personer, og der er 9 konferencelokaler som rummer 80 personer samt Orangeriet, hvor man kan holde møder omgirvet af grønne planter.

"Det særlige er, at gæsterne kan skræddersy deres møder og events. Men vi vil dog også byde ind med forslag til aktiviteter. F.eks. i form af historiske quiz'er og femkampe. Vi planlægger også et "escape room" i kælderen," siger Olle Persson. (Kilde: Besøksliv)

Se mere om Wenngarn Slott


?