30.11.2017Møde & Event News

Nyt oplevelsescenter i Jylland

Der investeres 300 millioner kroner i centeret, som vil vise og skabe viden om naturens kræfter.

For få dagen siden blev der klippet en rød snor over på en mark i Vestjylland for at symbolisere, at byggeriet af et nyt, stort naturoplevelsescenter i Ringkøbing er klar til at gå i gang.

Den nye attraktion, der har fået navnet 'Naturkraft', vil snart kunne give de besøgende mere viden om naturen ved at guide dem rundt i den og give dem mulighed for at prøve kræfter med den i form af forskellige aktiviteter, der skal gøre alt fra tyngdekraften til fotosyntese konkret og let at forstå. Der vil i alt være investeret op til 300 millioner kroner i centeret, når det åbner dørene for de første nysgerrige besøgende i år 2020 - hvoraf over 200 millioner allerede er i hus.

"Naturkraft' har blandt andet fået økonomisk støtte af Ringkøbing-Skjern Kommune og A.P. Møller Fonden, og attraktionen kommer til at bestå af flere dele," fortæller direktør i Naturkraft, Peter Sand. I centeret vil der være aktiviteter, der skal hjælpe børn og voksne med bedre at forstå, hvordan naturen fungerer. Man kan sige, det er en form for 'Kinderæg', fordi man dels får en attraktion, der kommer til at bestå af et stort parkanlæg med en hovedbygning, der kommer til at ligge inden for en ringvold," siger Peter Sand.

"Målet er, at få de besøgende til 'at forstå naturens kræfter' og blive motiveret til at leve mere bæredygtigt . Parken vil bestå af en stor ringvold, og inden for den vil der ligge en bygning med oplevelsesinstallationer og vidensplatforme. Naturkraft' er et infrastrukturprojekt under Aarhus 2017 - Europæisk Kulturhovedstad. Ud over det bliver der også etableret et stort rekreativt område uden for ringvolden, som er åbent for alle 365 dage om året. Så der er flere lag i det" siger Peter Sand. (Kilde: DR/DK)

Se mere om Naturkraft Oplevelsescenter


?