19.06.2019Møde & Event News

Nyt slotshotel med konferencefaciliteter

Tivoli og BIG med Bjarke Ingels som arkitekt renoverer H.C. Andersen Slottet til eventyrhotel med restaurant, konferencefaciliteter samt lejligheder.

Det nye hotel får navnet" Tivoli H.C. Andersen Hotellet". Det bliver opført ved Tivoli Søen med direkte adgang til H.C. Andersen Slottet, som bliver hovedindgang. Partner i BIG, Bjarke Ingels siger: "Tivoli er en unik Københavnsk oase af eventyrlig havekunst og eksperimenterende bygningskunst midt i byen. Som et kosmopolitisk kvarter midt i hovedstaden har Tivoli en rig kulturel mangfoldighed og en større biodiversitet end noget andet kvarter i København."

Et grønt hotel med svævende haver

"Med en totalrenovering af H.C. Andersen Slottet og en ny bygning, hvor Mazzoli's pavillon ligger i dag, har vi forsøgt at dyrke og styrke karakteren og kvaliteterne ved det eksisterende slot samt skabe en ny bygningstype med udgangspunkt i Tivolis arketypiske bygningstypologier. Som en hybrid i spændingsfeltet mellem Havens pavilloner og tårne, vil vores forslag bygge bro mellem byens historie og samtid - Rundetårn og Axel Towers - samt byens arkiv af urealiserede drømme i form af Utzons uopførte forslag til Langelinie Pavillonen.

Hoteltårnet bliver 70 meter højt i 18 etager. Der er endnu ikke endelige tegninger klar af projektet. " Bygningen vil opleves som en vertikal stabel af svævende haver - som en fortsættelse af Tivolis botaniske mangfoldighed hele vejen op i himlen," siger David Zahle, partner i BIG. Kilde: Dagens Byggeri.

Se mere om møder i Tivoli

Se mere om H.C. Andersen Slottet


?