16.10.2018Møde & Event News

Obama til Peder: Beklager postyret

Det kræver sit team at have en (eks)præsident på besøg. Hør hoteldirektørens bedste råd, når man har med en af de helt store VIP'er at gøre.

"Vi havde købt en ny, rød løber, men den fik vi ikke brug for. Barack Obama og hans følge valgte at benytte bagtrappen. Det fik vi først at vide dagen før, men vi nåede da lige at male væggene og rense gulvtæpperne," siger CEO Peder J. Madsen, Hotel Koldingfjord, som havde sagt ja til at have fint besøg og dermed støtte ideen om at invitere ekspræsidenten til Kolding. Ideen opstod for 2 år siden hos Event Manager Henrik Røde Jensen, som også stod bag Bill Clintons besøg for nogle år tilbage. Hotel Koldingfjord tilbød at lægge værelser til besøget for at støtte projektet, som bl.a. Business Kolding stod bag.

"Hello Peder"

"PET ankom cirka halvanden uge inden Obama. De stillede en del spørgsmål, sweepede suiten og undersøgte bygningerne i alle ender og kanter i forhold til nødudgange, gennemgange, afklaring af, hvor der skulle lukkes af med politifolk mv.. Da kortegen omsider ankom, stod jeg som Peter i historien "Peters Jul" og kiggede spændt ud af vinduet. Jeg tog personligt imod Barack Obama oppe ved værelset, hvor han gav hånd og sagde Hello Peder," fortæller en imponeret og med egne ord trods alt lidt starstruck hoteldirektør i forhold til Obamas venlige professionalisme. "Han er helt nede på jorden og undskyldte også for alt det postyr, som sikkerheden i forbindelse med hans besøg uvægerligt medfører. Senere gav han sig endda tid til at hilse på og lade sig fotografere sammen med hele hotellets ledelse," fortæller Peder J. Madsen.

Næste morgen var præsidenten at finde i hotellets fitnessrum, hvor han tilbragte en times tid, inden han fik morgenmaden bragt op. Den blev lavet efter nøje instrukser: Vandmelon, toast og 3 spejlæg, som skulle være stegt på begge sider. Maden blev bragt op til Obamas personlige assistent, som overtog herfra.

Besøget okkuperede lidt over 20 værelser med sikkerhedsfolk og det øvrige følge. Suiten, som Obama overnattede i, er møbleret med Finn Juhls designermøbler, som er kendte i USA og bl.a. findes i FN's hovedvarter i N.Y.

Følg din passion - uanset hvad den er

Peder J. Madsen overværede personligt foredraget på Syddansk Universitet, hvor Barack Obama inspirede de omkring 700 tilhørere og svarede på spørgsmål (som var indløbet på forhånd) om bl.a. ledelse og personlig motivation. "En af de pointer, jeg selv bed mærke i, var Obamas råd om altid at gøre det, man har en passion for. Uanset, hvad denne passion måtte være. Det væsenlige er, at det giver mening for den enkelte, og at hver især har en følelse af at gøre en forskel," siger Peder J. Madsen.

Om morgenen kunne Obama fra sit værelse kigge ud på bådebroen, hvor både det danske og det amerikanske flag vejede. "Vi ansøgte om lov til at have udenlandske flag hængene. Det kan man ikke gøre uden tilladelse," siger Peder J. Madsen. Da Barack Obama kørte bort fra hotellet, var der sat amerikanske og danske flag op langs hele alléen gennem skoven. "Og når vi nu alligevel var i gang, har vi indhentet tilladelse til at hænge 52 forskellige nationaliteters flag op en anden god gang," siger hoteldirektøren.

Peders råd ved VIP besøg

Hvis Peder J. Madsen skal give et godt råd til mødeplanlæggere, der arrangerer besøg af VIP personer og til hoteller, der har højtstående gæster på besøg, så er det, at man skal møde gæsterne, hvor de er. Og være klar til lynhurtigt at omstille sig. "Jeg var i perioden udelukkende fokuseret på Obamas besøg. De andre klarede alt det andet. Vi havde i forvejen 100% op at gøre, og nu fik vi pludselig 150%," siger Peder J. Madsen. "Heldigvis er vi et team, som et gode til at rykke sammen i bussen."

Se mere om Hotel Koldingfjord


?