16.10.2019Møde & Event News

Så bygges der igen

Aarhus får nyt kongreshotel til 2.000 konferencegæster med 500 værelser ved havnen. Der bliver bl.a. en bar i 76 meters højde og udsigt til vandet.

Der bliver plads til ca. 2.000 gæster, 500 værelser og 3.500 koncertgæster i det nye Aahusianske hotel ved havnen. Bag det kommende hotel- og konferencecenter står Anpartsselskabet Bassin 7 med bygningsudvikler Rune Kilden samt og Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen. Hotellet skal efter planen stå klar i 2022.

BIG står bag

I hotellet bliver der anlagt en café i 20 meters højde med udendørsservering. I ca. 76 meters højde etableres en udkigspost med en bar, og i stueplan skal der bl.a. være restauranter. Byggeriet er tegnet af BIG – Bjarke Ingels Group og vil koste omkring 1,5 mia. kr.

En konferenceby i vækst

"Det er et projekt, der bidrager til byen på rigtigt mange måder. Aarhus er nemlig blevet internationalt kendt som en attraktiv by at afholde konferencer i, og der er rekordmange konferencer, der finder sted her i Aarhus. Det giver en enorm værdi for vores by. Både konferencer og kongresser udgør en større og større del af dansk turisme, og når vi i Aarhus er vært for de helt store konferencer, så genererer det et væsentligt skattemæssigt provenue," siger medlem af Teknisk Udvalg for Socialdemokratiet, Louise Lindskrog, som har været med til at godkende byggeriet for nylig. Kilde JP samt Nybyggeri.

Se mere om Bassin 7 og det nye byggeri


?