30.05.2018Møde & Event News

Så kommer Sverige tættere på

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), har netop præsenteret planerne for en ny metro mellem København og Malmø.

Det vil være godt for medarbejderflowet mellem svenske og danske hoteller, og det vil gøre det nemmere for danske og svenske mødedeltagere at smutte over sundet med metroen mellem København og Malmø. Det sker ikke i morgen. Men Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), har netop præsenteret planerne for en ny metro mellem København og Malmø. Efter at Tyskland har godkendt Femernforbindelsen, er der blevet plads til at kigge på en metroforbindelse mellem København og Malmø.

20 min. fra Kbh. til Malmø

"En metroforbindelse vil kunne stå klar i 2035," sagde Frank Jensen på et pressemøde for nylig, hvor han præsenterede planerne sammen med Malmøs borgmester, Katrin Stjernfeldt. Byggetiden er anslået til at være 7 år og kan begynde, når Femernforbindelsen står færdig i 2028.

Den anslåede pris er ifølge Jyllands-Posten 30 milliarder danske kroner. Tunnellen bliver i alt 22,1 kilometer og vil kunne facilitere 36 tog i timen begge veje. Det kommer til at tage omkring 20 minutter at køre turen til Sverige. Den store tidsbesparelse kommer blandt andet ved, at man ikke følger E20's rute over Øresundsbroen, men i stedet fører forbindelsen gennem Saltholm, øen øst for Amager. Kilde: Dagens Byggeri.

Se mere om metroforbindelsen


?