02.04.2019Møde & Event News

Selv en messestand kan være ansvarlig

Få de bedste tips til ansvarlighed fra en udstiller, som selv stillede op med en digital og genanvendelig bagvæg til Nordic Meetings & Events Expo-

"Vi forsøger at gå meget tidligt ind i processen," siger bæredygtighedskoordinator Fie Glerup Gjørtz fra Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC), som var med blandt udstillerne på Nordic Meetings & Events Expo. AKKC havde blandt andet valgt en digital bagvæg til messen for at vise en alternativ løsning til en bannervæg (foto: Fie t.v. sammen med møde- og kongreschef, Tanja Markussen).
 
Undgå dato og årstal på bannere
 
"Hvis der skal bannere op til en konference, giver vi gerne vores kunder det råd at undgå datoer og årstal, hvis det er muligt, således at bannerne kan genbruges til kundens næste arrangement. Er der alligevel trykt årstal på bannere, og disse ikke kan genbruges, tilbyder vi at videresende bannerne til Aalborg Produktionsskole, som anvender stoffet til sækkestole, tasker og andre flotte produkter," nævner Fie Glerup Gjørtz. "Men ellers kan en digital løsning være et godt alternativ til de trykte bannere."

Rådgivning og formidling i fokus

Affald er ét af de helt store fokusområder hos AKKC. ”Vi forsøger at rådgive mødearrangørerne ift, hvordan de kan minimere deres affald – f.eks. gennem affaldssortering og brug af en appløsning til deres møde i stedet for brug af trykt materiale” siger Fie Glerup Gjørtz. ”Det er vigtigt, at få kommunikeret ud til mødedeltagerne, hvilke bæredygtige tiltag, der er gjort i forbindelse med deres arrangement. Det gør, at de får en forståelse for, hvor man gøre en forskel og er med til a præge dem i en mere bæredygtig retning,” siger hun. Her tilbyder AKKC f.eks. arrangøren at vise en stumfilm ifb. med mødet, som præsenterer husets bæredygtige tiltag på en simpel og sjov måde, så man får alle med.

Se AKKC's tips og stumfilm om ansvarlighed ved møder og konferencer


?