23.11.2020Møde & Event News

Sinatur overrasket: Vi kan spise os til et bedre klima!

"Man bliver jo ikke bæredygtig, bare fordi man køber danske kyllinger og dropper plastsugerøret i drinken,” forklarer Kari Brandsgård, der er direktør for Haraldskær Sinatur Hotel & Konference. ”Det kan være utrolig svært at gennemskue, hvilke valg, der er det mest klimavenlige.”

Sinatur Hotel & Konference er landets første hotelkæde med et verificeret grønt regnskab, et såkaldt GHG-regnskab. Som en af første danske virksomheder har Sinatur fået kortlagt hotellernes CO2-udledning efter den internationale standard ’Greenhouse Gas Protocol’, i samarbejde med rådgivningsvirksomheden BetterGreen.

”Med GHG-regnskabet har vi fået stor indsigt i vores aktuelle CO2-aftryk og forbedringsmulighederne, ligesom vi har fået et fakta-baseret værktøj, som gør det langt nemmere for os at tage hensyn til klimaet fremover,” forklarer Kari Brandsgård.

”Det er en meget omfattende proces, hvor man i detaljer både kortlægger de udledninger, man selv har direkte indflydelse på, og dem, hvor man er afhængig af samarbejdspartnere. Blandt andet måler man på Sinaturs forbrug af diesel, benzin og naturgas samt energiproduktionen på egen vindmølle, solceller og biomasseanlæg. Her har Sinatur bl.a. målt på forbrug af el og varme, beregnet CO2-udledning forbundet med indkøb af råvarer, mad, linnedvask, inventar og køkkenudstyr, og selv medarbejdernes kørsel til og fra arbejde indgår i regnskabet.”

Mad med omtanke 
For Kari Brandgård er der især to overraskende resultater i GHG-rapporten. Det første handler om mad: "Vi kan i høj grad spise os til et bedre klima! Mindre kød og flere grøntsager har ganske enkelt en markant positiv effekt, og når vores kokke tilbereder maden med omtanke og kærlighed, oplever vores gæster jo stadigvæk, at de bliver forkælet. Sinatur-hotellerne er grønne med solceller og egen vindmølle; men maden i restauranterne er et område, hvor vi virkelig kan mindske klimaaftrykket."

Claus Nielsen, der er direktør for Frederiksdal Sinatur Hotel & Konference, uddyber: "85 % af vores mad- og drikkevarer er fra danske leverandører, og 73 % af vores affald bliver genbrugt – for eksempel bliver al vores husholdningsplast genanvendt i møbler. Det nye regnskab bliver et styringsværktøj, som også gør det nemmere at nå vores mål om 100 % genanvendelighed i 2030."

Den anden meget positive overraskelse var det faktum, at Sinatur Hotel & Konference allerede i år kan blive en CO2-neutral virksomhed. "Vi bruger resten af året på at strukturere data fra vores leverandører, og så har vi fuldt fokus på at minimere vores klimaaftryk i 2021 i tæt samarbejde med dem.

Målet er at blive CO2-positive så hurtigt som muligt og senest i 2030," slutter Kari Brandsgård.

Læs mere om Sinatur


?