07.05.2019Møde & Event News

Sinatur vil være Danmarks første CO2-positive hotelkæde

Sinatur Hotel & Konference vil nå målet i 2030, og i hele processen vil naturen få det sidste ord.

Et energiforbrug fra udelukkende vedvarende kilder, et stort fokus på lokalsamfundet, affaldssortering af alt affald og genanvendelse af langt det meste, investeringer i nye teknologier, brug af lokale og sæsonbaserede råvarer og ingen madspild samt et fokus på at inspirere og motivere de seks hotellers gæster til aktivt at involvere sig i arbejdet med bæredygtighed. Det er blot nogle af de ambitiøse mål og indsatsområder, der, blottet for tomme løfter, skal gøre Sinatur til Danmarks første CO2-positive hotelkæde.

”Vi har på tværs af vores 6 hoteller sat os for at gøre, som naturen siger og lade den få det sidste ord i alt, vi gør. I 2030 skal det gøre os til Danmarks første CO2-positive hotelkæde, og undervejs i processen vil vi hver eneste dag nå et skridt længere ved at fylde så lidt som muligt i det store klimaregnskab,” siger Kari Brandsgård, der er direktør for Haraldskær Sinatur Hotel & Konference.

100% affaldsfri

Det er ikke nyt for Sinatur-hotellerne at arbejde intensivt med bæredygtighed. På affaldsområdet er genanvendelsesprocenten allerede i dag oppe på 67 %. I 2025 – senest – er målet 80 %, mens 2030 skal være året, hvor hotel- og konferencekæden kan kalde sig 100 % affaldsfrie.

På energiområdet kommer hotellernes årlige forbrug på knap 2,5 millioner kWh fra vindmøllestrøm, og på branchens årlige messe, Nordic Meetings & Events Expo, gik prisen for bedste madkoncept i år til Sinatur Hotel og Konference som konsekvens af kædens fokus på lokale og sæsonbaserede råvarer og minimering af madspil.

Gode værdier tiltrækker medarbejdere

”Vores 2030-ambition er på ingen måde taget ud af den blå luft. Vi har været godt i gang i en årrække, og det er de gode resultater, der har gjort det muligt for os at sætte så ambitiøst et mål som at være CO2- positive i 2030,” siger Kari Brandsgård, der også fortæller, at den nuværende indsats og fremtidens mål i høj grad er noget, som medarbejderne har taget godt imod, og som alle løbende kommer på kursus i at leve op til: ”De fleste mennesker vil gerne gøre en positiv forskel for klimaet og det samfund, de er en del af. Det gælder også vores medarbejdere, og vi håber og forventer, at vores bæredygtighedsindsats også er noget, der både kan fastholde medarbejdere og rekruttere nye kollegaer, der også ser en god pointe i at drive konferencehoteller, som naturen vil elske.”

Se mere om Sinatur hotelkæden


?