14.05.2018Møde & Event News

Sjællands bedste restaurant kåret

Den Danske Spiseguide har valgt en kun 1 år gammel restaurant som bedste spisested på Sjælland - uden for København.

At det ikke kun er den danske hovedstad, der leverer gastronomiske oplevelser på højt plan blev endnu engang understreget, da finalen i Bedst på Sjælland løb af stablen mandag aften. Restaurant Naes ved Røsnæs i Kalundborg vandt feltet, som bestod af 8 deltagere og er dermed officielt den bedste restaurant på Sjælland uden for København i Den Danske Spiseguides regi.

Niveauet har været usædvanlig højt, siger arrangøren, og understreger, at der er vist stor fremgang fra de indledende runder til finalerunden, hvor Restaurant Naes, der dystede mod Hotel Saxkjøbing, endte på vinderskamlen.

Landbrug i baghaven

“Det gode håndværk og de bedste råvarer er rygraden i det vi laver her på Naes. Aftenens menu var et fint eksempel på, at vi foretrækker at arbejde med lokale råvarer. Vi serverede bl.a. Røsnæslam fra slagter Jacob i Kalundborg, grønne asparges fra Vibesand og skovsyre, som vi selv har været ude at plukke. I weekenden indviede vi også vores nye landbrug i baghaven, så der kommer snart endnu mere lokalt på tallerknerne, siger køkkenchef Christian Thurison Røndbjerg.

Restaurant Naes åbnede for et år siden med store ambitioner, der hurtigt blev belønnet med flotte anmeldelser og en plads i såvel White Guide som Den Danske Spiseguide, der lister de bedste restauranter i Danmark. Restauratør Henrik Jyrk, der bl.a. er dobbelt vinder af Sol over Gudhjem, siger: ”Jeg er stolt af, at vi er nået så langt på så kort tid og er ekstra glad i aften, hvor vi med vindertitlen i Bedst på Sjælland får endnu en fjer i hatten. Ikke mindst fordi vi havde så skarp en modstander som Hotel Saxkjøbing.

Direkte til vandet

Restaurant Naes ligger i første række til vandet på Røsnæs Strandhotel. Restauranten har plads til 100 spisende a la carte gæster og 200 til selskaber eller firmaarrangementer og der er lukket gårdhave, terrasse og egen badebro. Hotellet tilbyder 64 nyistandsatte værelser.

Se mere om Strandhotel Røsnæs


?