08.08.2019Møde & Event News

Slut med frie flasker på hotellerne

2 hotelkæder synes ikke længere, det skal være en tilladt hotelluksus at tage cremer og sæber med hjem. I bæredygtighedens navn.

Kærligheden er så stor, at mange gæster ”stjæler” dem og tager dem med sig hjem. Men hos Holiday Inn og Crowne Plaza skal det være slut af hensyn til miljøet, skriver BBC. Begge hotelkæder hører under InterContinental Hotels Group, IHG. Hotelkæden vil senest i 2021 have fjernet alle de små personlige toiletartikler fra sine bygninger. Det vil sige fra 843.000 hotelværelser.

Slut med plastic også

Allerede i dag er de små lækkerier fjernet fra omkring 1/3 af værelserne og i stedet erstattet af beholdere, der kan bruges af flere. En udvikling der allerede ses på de mindre eksklusive hoteller. "Som industri har vi et kollektivt ansvar for at vise vejen og gøre en forskel,"siger Keith Barr, der er direktør for IHG. Den næste store opgave er også at få udfaset brugen af plastictallerkener og -bestik.

Målet er 6% reducering af CO2

IHG har lovet, at selskabet vil reducere sit CO2-aftryk på kloden med 6 pct. inden udgangen af næste år. Hos Greenpeace vækker beslutningen begejstring. "På samme måde som kunder i butikker selv tager deres poser med ud for at handle, er hotelgæster i høj grad i stand til selv medbringe deres egne toiletsager," siger Fiona Nicholls fra Greenpeace til BBC. Kilde: Finans.dk.

Se mere om IHG


?