23.11.2020Møde & Event News

Statsministeren talte til hotelbranchen på sin fødselsdag

Mette Frederiksen stillede op foran 450 topledere med ordene: I har ikke fortjent det her. 

HORESTA-konferencen THE NEXT NORMAL i Bella Center i sidste uge, var udsolgt trods, 450 beslutningstagere og direktører fra hotel-, restaurant- og turismeerhvervet lod sig ikke skræmme af Covid-19 risiko. Statsminister Mette Frederiksen (S) trodsede også smitterisikoen og indledte på sin 43-års fødselsdag sin tale til branchen med ordene:

”Mit vigtigste budskab til jer i dag er: I har ikke fortjent det her. Kolleger, I har måtte sige farvel til, livsværk, der styrter i grus, usikkerhed om fremtiden. Den forbandelse det er, når man gennem mange år, for mange gennem årtier, har oparbejdet den allerbedste medarbejderstab, man oplever dem som en lille familie, at man ikke kan fortælle dem, om der er arbejde til jul eller til sommer. Jeg forstår godt jeres frustration,” sagde statsministeren i konferencens åbningstale.

På konferencen blev der sendt et klart budskab til statsministeren om krisens enorme konsekvenser for erhvervet, og at der er brug for både økonomisk førstehjælp og genstartsinitiativer til en sektor, som i dag har 35.000 færre medarbejdere end for et år siden.

”Vi er fortsat underlagt en lang række restriktioner, som gør det umuligt for vores medlemmer at tjene penge lige nu. Det er dyrt for erhvervet og for samfundsøkonomien. Lige nu er der hårdt brug for hurtige beslutninger, som kan give ro og klarhed for de kommende måneder,” siger Kirsten Munch, der er politisk direktør i HORESTA.

Klar til omstilling og hurtigtest
”Møde- og konferencemarkedet er gået i stå, fordi det ikke er blevet kommunikeret klart og tydeligt, at man sagtens kan mødes. Derfor vil vi i dag vise, at man må og sagtens kan mødes op til 500 mennesker inden for de gældende regler,” siger Kirsten Munch.

”Mens vi alle venter på en vaccine, kan hurtigtest være en mulighed for at åbne op for flere og større arrangementer. Hurtigtest giver også mulighed for at lempe på nogle af de nuværende restriktioner”.

Se mere om THE NEXT NORMAL


?