09.11.2017Møde & Eventmagasinet

Statsministeren var der også…

Adm. dir. i HORESTA Katia K. Østergaard afslører, hvilket møde der gennem tiden har været hendes bedste - og hvorfor.

”Jeg har foreløbig haft fire ”Mine bedste møder”, og det femte regner jeg med at få den 16. november på Scandinavian Congress Center i Aarhus,” siger adm. direktør i HORESTA, Katia K. Østergaard. I år er det femte gang, HORESTA afholder ’Årsdag, hvor omkring 500 mennesker fra hotel-, restaurant- og turisterhvervet mødes for at lade sig inspirere og for at debattere nye muligheder og udfordringer lige netop nu.

Hvert år har dette branche-topmøde været adm. direktør i HORESTA, Katia K. Østergaards, erklærede favoritmøde. ”Med ministre, keynote speakers og skæve, fremtidsrettede indlæg og ikke mindst mødet med alle branchekollegerne er det en dag, jeg glæder mig rigtig meget til. Der er en helt særlig stemning på netop de møder,” siger hun.

Let's rethink

Hvert år har mødet et særligt tema. I år er temaet ’Let’s rethink’, og det foregår for første gang i Aarhus, i anledning af, at byen er europæisk kulturhovedstad. De øvrige år har møderne været afholdt i København. ’Rethink’ skal sætte gang i tankerne om både service, produkter, markedsføring, medarbejdere og gæster. Der vil blandt andre være unge youtubere på podiet, som fortæller, hvordan de formår at få flere hundrede tusinde følgere på de sociale medier. ”Det er jo nu, vi skal træffe de rigtige beslutninger for at tilpasse os de nye generationer, som allerede er begyndt at holde deres indtog i mødelokalerne."

"Hotel- og restaurationsbranchen sætter rekord på rekord. Den er Danmarks største jobskaber lige nu, men det sidste, vi må gøre, er at falde i søvn i vores egen succes,” siger Katia K. Østergaard. Alle årene har der også været ministre til stede. Typisk erhvervsminister og skatteminister, og sidste år også statsminister Lars Løkke Rasmussen. ”Det er jo dem, der bestemmer branchens vilkår og rammer,” siger Katia K. Østergaard.

Inspiration fra udlandet

Da konkurrencen på MICE-markedet ikke er begrænset til det danske marked, er der også altid speakere fra udlandet. ”Vi er jo i konkurrence med hele verden, og derfor er det også vigtigt, at vi lader os inspirere udefra. Vi inviterer derfor typisk CEOs fra nogle af de helt store internationale hotelkæder, som fortæller om deres syn på fremtiden, og hvordan de har løst eller vil løse nogle af de problemstillinger, som branchen skal forholde sig til. Politikerne står gerne for skud, og de svarer gerne på spørgsmål. Vi har haft mange debatter på scenen, og det er en god anledning til at bringe branchens udfordringer til torvs og give deltagerne den oplevelse, at de har mulighed for at påvirke politikerne. Deltagerne skal have noget med sig hjem. Der skal sættes skub i tankerne, og indlægsholderne skal berøre problemstillinger, som tilhørerne kan relatere sig til direkte. Sidste år var det eksempelvis CEO’en fra den fremsynede og succesrige hollandske hotelkæde citizenM, som gav sit syn på fremtidens udfordringer. I år er det bl.a. ejeren af den tyske budget- og designkæde Prizeotels, som går på podiet.”

De vigtige detaljer

”Vi har stort fokus på detaljerne og det at give deltagerne en særlig oplevelse. Tidsplanen skal klappe, det skal være topprofessionelle møder. Samtidig skal det være anderledes og overraskende. Jeg har en helt særlig fornemmelse i kroppen, når vi trykker på knappen, og vores særlige nedtællingshymne lyder i højttalerne, hvorefter mødet åbnes på slaget med et særligt åbningsnummer og høj musik. Det ser vi ikke på andre møder, og det giver en helt særlig stemning. Selv statsministeren sad og ”vippede med” til rytmerne af sidste års fantastiske tromme-åbningsnummer. Eller når vi modtager deltagerne allerede på parkeringspladsen med bolsjer og paraplyer, hvis det regner. Det er den slags detaljer, der overrasker positivt og sætter humøret i vejret allerede ved ankomsten,” siger Katia K. Østergaard. ”Der er normalt også små overraskelser i pauserne. I år bliver særligt med food trucks og street food, og der afsluttes med en stor fest om aftenen. Jeg glæder mig – det er absolut mine bedste møder!”

Læs hele Møde & Eventmagasinet her


?