21.06.2021Møde & Event News

Svær sommer for Den Blå Planet

Den Blå Planet mangler udenlandske turister og har kun penge til otte måneders drift.

Mens genåbningen af Danmark er i fuld gang, ser situationen fortsat dyster ud for Den Blå Planet i København. De udenlandske gæster, som attraktionen normalt har om sommeren, udebliver, mens store faste udgifter trækker penge ud af kassen hver måned. Det skriver Berlingske.

”Vi står i en meget alvorlig situation. Vi er en turistattraktion, og mere end 60 procent af vores gæster er udenlandske turister, og de er her ikke nu. Så selvom vi har fået lov til at genåbne 21. maj, som vi jo gerne ville, kommer der fortsat kun et meget begrænset antal gæster,” siger Jon Diderichsen, CEO på Den Blå Planet.

Lige nu er der cirka 35 procent af det normale antal gæster, og det er ikke tilstrækkeligt til at undgå store underskud hver måned. Den Blå Planet har kun penge til cirka otte måneders drift, og derfor vil man nu forsøge at skaffe kapital ved indsamlinger i befolkningen og tilskud fra private fonde.

I 2020 var situationen også alvorlig for Den Blå Planet, der med 545.000 besøgende i 2019 var Danmarks næststørste dyreattraktion efter Zoologisk Have i København. Sidste år hjalp det blandt andet, at der blev givet tilskud til, at billetterne til akvariet kunne sælges til halv pris.

Se mere om Den Blå Planet


?