07.02.2018Møde & Event News

Tomme butikker bliver hoteller

Nedlagte butikker bliver til hotelværelser i "Købstadshotellet" med reception i rådhuset. Konceptet kendes allerede i udlandet.

På Lolland vil du fremover kunne overnatte i en nedlagt butik, når du skal bo på hotel i byen. Nogle af byens tidligere butikker bliver lavet om til hotelværelser. Det er den triste historie om handelslivet i mange af landets mindre købstæder, men i Rødby på Lolland har man fået den ide at indrette nogle af byens mange nedlagte butikker til hotelværelser. Projektet hedder "Købstadshotellet".

"Huset her kan ende med at blive til et såkaldt diffust hotel. Et diffust hotel er et koncept, hvor tomme bygninger laves om til et funktionelt "købstadshotel" som center, men hvor hotellets værelser er spredt over hele byen," siger Markus Berenthz, partner i arkitektfirmaet Norrøn, der har fået til opgave at levere det færdige prospekt.

Konceptet findes allerede i udlandet.

Projektet er det første af sin art herhjemme. Inspirationen er hentet fra Norditalien, hvor såkaldt diffuse hoteller har vundet udbredelse. Et diffust hotel er et koncept, hvor de ellers tomme bygninger i bymiljøet mobiliseres ved at lave et funktionelt "købstadshotel" som center, men hvor hotellets værelser er spredt over hele byen. Projektet i Rødby følges tæt af Invio, et dansk innovationsnetværk for oplevelsesøkonomi og af forskere fra Roskilde Universitet. Lolland Kommune er klar til at ændre lokalplanen for Rødby, så det bliver muligt at lave hoteldrift i nedlagte butikker. Kilde: DR/DK

Se mere om projektet hos Norrøn


?