16.11.2020Møde & Event News

Trapholt hylder Royal Hotel og Arne Jacobsen

Omfattende udstilling af den danske designlegendes kunstværker er dedikeret til hans yndlingshotel 

Er du fan af den danske arkitekt og designer, Arne Jacobsen, kan du netop nu opleve hans største værker på kunstmuseet Trapholt i Kolding.

Udstillingen, Arne Jacobsen - Designer Danmark, præsenterer et unikt indblik i den anerkendte kunstners livsværk, og en større del af udstillingen er dedikeret til Royal Hotel, i dag Radisson Collection Hotel Royal Copenhagen.

Arne Jacobsen designede hotellet i 1960, og Radisson var på mange måder en frontløber, som verdens første designerhotel og Danmarks første ‘skyskraber’.

Sidste år blev den verdenskendte, ikoniske bygning moderniseret med en gennemgribende renovering af et team af danske designere fra Space Copenhagen og internationale arkitekter.

Alle mødelokaler er opkaldt efter Arne Jacobsens designklassikere, såsom den verdensberømte stol Ægget, der er designet specielt til hotellet tilbage i 1960. Kunsten på væggene er originaler, der blev fundet i hotellets arkiver og nu er genindrammet.

Ét hotelværelse står uberørt af moderniseringen - det ikoniske værelse 606 på sjette etage. Det er et af verdens mest berømte hotelværelser, og det holdes nøjagtigt, som det blev indrettet af Jacobsen i 1960.

Udstillingen om hotellet og Arne Jacobsen kan ses på Trapholt helt frem til 24. maj næste år.

Læs mere om udstillingen

Læs mere om Radisson Collection Hotel Copenhagen


?