25.04.2021Møde & Event News

Vejle anerkendt for bæredygtig turisme

MeetingVejle og VisitVejle er blevet Greeen Tourism Organization-certificeret.

MeetingVejle og VisitVejle har modtaget Horestas Green Tourism Organization (GTO) for en aktiv indsats for at udvikle bæredygtig turisme.

Med certificeringen har Vejle ikke alene fået en anerkendelse for indsatsen men også en blåstempling som grøn destination – og en grøn mødeturisme destination. Netop hotelpartnernes indsats og bæredygtige valg er vigtige for certificeringen, der bygger på dokumenterede data.

”Vi er meget stolte over certificeringen fra Horesta, som bygger på nogle års strategiske indsatser indenfor bæredygtig turisme. For at opnå certifikatet skal vi både arbejde internt og eksternt med indsatser, så vi har bl.a. miljøforbedret vores turistbureau og kontorbygning, og samtidig fokuseret på at skabe bæredygtige projekter,” fortæller Maria Stilund Sommer, projektleder- og bæredygtighedsansvarlige hos VisitVejle og erhvervsturismeansvarlig hos MeetingVejle.

De fleste hoteller er miljøcertificerede
Siden 2018 har VisitVejle arbejdet målrettet på bæredygtige initiativer indenfor turisme bl.a. ved at definere et fyrtårnsprojekt, som skal sætte Vejle på landkortet og tiltrække morgendagens ’grønne’ turister.

Det er både VisitVejle og MeetingVejle som har modtaget GTO-certifikatet. VisitVejle arbejder med leisure turisme, og MeetingVejle koordinerer erhvervs- og mødeturismen i et partnerskab som involverer 10 private hoteller og event-venues samt Vejle Kommune.

”Vi kan godt sige, at hotelpartnere har medvirket til, at vi fik GTO’et. Et af de vigtigste kriterier er at hotellerne er miljøcertificerede bl.a. med Green Key, og hovedparten af MeetingVejles hoteller er heldigvis grønne og bæredygtige,” siger Maria Stilund Sommer.

Læs mere om MeetingVejle


?